Pentuinfo

PENTUINFO meiltä pentua harkitsevalle


 • Pennut luovutetaan vähintään 12-16 viikkoisina REKISTERIKIRJAN kanssa rekisteröityinä Suomen Kissaliittoon (FiFe)
 • Eläinlääkärin tarkastamina
 • Mikrosirutettuina
 • Kahteen kertaan rokotettuina
 • Varhaiskastroituina / steriloituina (lemmikki/näyttelykastraatti)
 • Kolmeen kertaan madotettuina
 • Pennut ovat luovutettaessa sosiaalisia ja sisäsiistejä
 • Pennut saavat mukanaan uuteen kotiin lähtiessään runsaan pentupakkauksen, jossa on tuttua penturuokaa ja leluja yms.
  Lisäksi paljon hoito-ohjeita sekä suullisesti että kirjallisesti


USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ:

 • Paljonko pentu maksaa?
 • Lemmikkipentu (uros) 950e ja (naaras) 1000e
  (Hinta sisältää myös mikrosirutuksen ja leikkauskulut)
  Kahden pennun ostajalle tulen yhteishinnassa hieman vastaan.
  Lemmikkipennulla on useimmiten jokin värivirhe tai muu tyyppiseikka joka estää näyttelyttämisen.
 • Näyttelykastraatti 1100e. Näyttelykastraattina myytävä pentu on värivirheetön, lupaava rotunsa edustaja ja soveltuu näyttelyharrastuksesta kiinnostuneeseen kotiin.
 • Näyttely / siitostasoisen pennun hinta on yksilöllinen, alkaen 1400e (riippuen tasosta ja yhdistelmästä)
  Pentu voidaan myydä kasvatukseen ainoastaan rekisteröityneelle ja vastuuntuntoiselle kasvattajalle.

Miten pennun varaaminen tapahtuu?
Puhelimitse tai sähköpostitse sovitun alustavan varauksen jälkeen pennun voi varata maksamalla varausmaksun vasta sen jälkeen, kun pentua on käyty meillä katsomassa ja asiasta siten sovittu. Pentuja voi tulla katsomaan n. 6vko iästä alkaen.
Kissalamme toimii kodissamme, jossa kissat asuvat perheenjäseninämme. Pennunkatsojat tulevat siten kotiimme sovitusti kutsuttuina vieraina.  Oman kolmivuorotyöni vuoksi aikatauluni ovat vaihtelevat. 

Varausmaksu eli käsiraha on 300e, jolla alustava varaus vahvistetaan. Tämä summa vähennetään kissan kauppahinnasta. Yleisesti sovitun käytännön mukaisesti palautan varausmaksun kokonaisuudessaan, mikäli varaus peruuntuisi myyjän eli minun taholta. Mikäli varaus peruuntuisi ostajan taholta, en ole velvollinen palauttamaan käsirahaa. 

Mitä ehtoja pennun myyntiin sisältyy?
Kissakauppa perustuu molemminpuoleiseen luottamukseen ja rehellisyyteen.
Vaikka kissakauppa rinnastetaankin laissa tavarakauppaan, niin mielestäni kyse on kuitenkin ensisijaisesti ostajan kannalta juuri itselle sopivan kissan ja myyjän kannalta kyseiselle kissalle sopivan kodin kohtaamisesta.
Yritän omalta osaltani aina katsoa pentujen luonteita ja sitä millainen koti kenellekin olisi sopivin. Siten pennunmyynti on paremminkin pennunluovutus kotiin jonne voi tämän luottavaisin mielin antaa. 

Kasvattajana kerron totuudenmukaisesti kissan terveyteen, luonteeseen yms. liittyvistä asioista. Ostajan odotan kertovan totuudenmukaisesti niistä kodin olosuhteista joihin kissa on tulossa. Esteenä kaupalle on esim. jollakin perheenjäsenellä jo tiedossa oleva kissa-allergia tai epäilykin siitä.
Tarkoitus on, että kissa saa pysyvän kodin, jossa on aikaa ja intoa tulevaisuudessakin huolehtia kissasta perheenjäsenen tavoin. Kaupasta tehdään pennunluovutuksen yhteydessä Kissaliiton myyntisopimus, joka sitoo molempia osapuolia sopimuksessa mainittujen ehtojen osalta.
Pennunostajan kannalta on todella tärkeää, että kaupasta tehdään virallinen kauppasopimus ja pennulla on AINA rekisterikirja, joka todistaa kissan olevan rekisreröity rotukissa.
Ilman papereita myyty kissa ei ole kotikissaa arvokkaampi vaikka näyttäisikin jonkun rodun edustajalta. Paperittomasta kissasta ei siten pidä maksaa kotikissaa enempää! Rekisteröimättömän pennun sukutausta, sisäsiittoisuus, terveystilanne yms. ovat täysin arvailujen varassa. Paperittomien pentujen alhaiseen myyntihintaan on selityksenä mm.alhaiset kulut pennuttamisesta (ei rokotuksia eikä vanhempien terveystestejä yms., jolloin ostajalle koituu lopulta kallis lisälasku eläinlääkärikulujen muodossa.) Tämän lisäksi ostajan kannattaa huomioida, etteivät rekisteröimättömien pentujen tehtailijat ota jatkossakaan minkäänlaista vastuuta myymistään pennuista. 

Pentua hankkiessa tulee valmistautua sitoutumaan kissan hoitoon vuosiksi eteenpäin. Lisäksi on hyvä suunnitella jo etukäteen miten kissan hoito tapahtuu esim. lomamatkojen aikana. Kissaa ei voi jättää kotiin yksin edes viikonlopuksi ilman hoitoa.

Ragdollit ovat erittäin seurallisia ja sopivat hyvin myös lapsiperheeseen. Ne kärsivät yksinäisyydestä jos joutuvat kaiket päivät viettämään paljon aikaa vailla seuraa. Yksinäisyys ja tekemisenpuute päivänmittaan saattavat aiheuttaa ei-toivottua käyttäytymistä esim. yöaikana tapahtuvana omistajan herättelynä, seuranhakemisena ja yliaktiivisuutena. 

Ragdollit kiintyvät omistajiinsa ja väittämä, että ainut kissa kiintyisi paremmin kuin useampi, ei pidä ainakaan ragdollin kohdalla paikkaansa. Päinvastoin, kahdesta (tai useammastakin) ragdollista on enemmän iloa myös omistajille ja rodunomainen sosiaalisuus tulee yleensä jopa paremmin esiin kaverin kanssa kuin ihan yksin ollessa. Ragdollin kaveriksi sopii parhaiten toinen ragdoll, mutta muunkin rotuisten tai kotikissojen seura toki kelpaa. Lisäksi ragdollit viihtyvät myös hyvin koirien kavereina. 

Ragdolleista ei välttämättä kuitenkaan tule ns. sylikissoja vaikka ne olisivat ainuitakin, se riippuu kissan luonteesta ja usein näkee jo pentuna kuka viihtyy sylissä rapsuteltavana ja kuka ei. Monille riittää ihmisten puuhien seurailu ja niihin aktiivisesti osallistuminen, sohvalla kyljessä makailu yms.läheisyyden hakeminen. 

Pennunoston jälkeen kissasta on kuluja jatkossakin esim. erilaisten tarvikkeiden, hyvänlaatuisen ruoan (ei markettiraksuja) ja rokotusten muodossa, unohtamatta mahdollisia sairaudenhoitokuluja. Kissa on lihansyöjä ja korkealaatuisella proteiinipitoisella ruokinnalla voidaan minimoida monet turhat vaivat, kuten esim. liian viljapitoisesta, lisä- ja väriaineista johtuvat allergiat, ruoansulatuselinten ja virtsateiden vaivat sekä turkki ja iho-ongelmat jne. Joten hieman hintavampi hyvänlaatuinen ruoka maksaa itsensä takaisin vähäisempinä eläinlääkärikuluina, sen lisäksi että kissa pysyy iloisena ja hyväkuntoisena.

Pentu myydään sisäkissaksi, joka ulkoilee valvotusti esim. valjaissa tai omassa tarhassa tai terassilla. Ragdollia ei saa päästää vapaana ulos juoksemaan jo heikon suuntavaistonsa vuoksi. Mutta erityisesti ulkona vaanivien monien vaarojen takia luottavainen ja vieraisiin ystävällisesti suhtautuva kissa on suuressa tapaturmariskissä liikkuessaan vapaana ulkona. Tässä asiassa painotan ERITYISESTI omistajan vastuullisuutta.

Pentu saa "takuun" piilevien perinnöllisten sairauksien osalta 2 ikävuoteen asti. Mikäli kissa kuolee tai joudutaan lopettamaan vakavan perinnöllisen sairauden vuoksi, annan uuden saman tasoisen pennun tilalle tai vaihtoehtoisesti palautan kissan kauppahinnan. 

Neuvoja ja ohjeita annan jatkossakin parhaani mukaan, jos niitä minulta kysytään. Yhdessä tuumaillen asiat usein selviävät parhaiten!  En voi velvoittaa ketään pitämään yhteyttä. Mutta toivon, että saisin ainakin silloin tällöin kuulumisia kasvateiltani, kuten olen useimmilta saanutkin.

Kiitos kaikille näistä mukavista terveisistä ja kuvista!   

Voiko pennun saada sijoitukseen?

Kasvatukseni pienimuotoisuudesta sekä omista kasvatusperiaatteistani johtuen olen kasvatukseni aikana sijoittanut ainoastaan yhden naaraan ja senkin vain yhden pentueen sopimuksella. Sijoitustoiminta ei kuulu jatkosuunnitelmiini.

Onko meillä aikuisia, uutta kotia etsiviä kissoja?

Etsin joskus uusia koteja jo aikuisille kastroiduille kissoilleni, mikäli tilanne syystä tai toisesta niin vaatii. Kotona asuvien kissojen määrää ei voi kovin suureksi nostaa ilman ongelmia eivätkä kaikki kissat hyödy isosta laumasta, jossa on sekä leikattuja että leikkaamattomia. Jotkut kissat viihtyvät hyvin laumassakin, toiset puolestaan kaipaavat enemmän omaa huomiota ja rauhallisempaa ympäristöä. Tällaisissa tilanteissa onkin parempi, että ko.kissa pääsee siten asumaan hieman "pienenpiin ympyröihin". Jos haluat tarjota uutta kotia jo aikuiselle kissalle, voit ottaa minuun etukäteenkin yhteyttä asian tiimoilta, niin asiaa on helpompi suunnitella. Valitsen eläkekodit tapauskohtaisesti kyseisen kissan tarpeet huomioiden, joten tarjolla olevan kodin olosuhteet ovat ratkaisevassa asemassa millaista kotia kulloinkin etsin. Aikuisen kissan hinta on huomattavasti alhaisempi kuin pennun ja sovitaan yksilöllisesti, ikä yms. seikat huomioiden. Aikuinen kissa tulee uuteen kotiin aluksi aina koeajalle ja mahdollisuuksien mukaan mielelläni tuon itse kissan tutustumaan uuteen kotiinsa.