Pentuinfo

PENTUINFO meiltä pentua harkitsevalle


  • Pennut luovutetaan vähintään 14-16 viikkoisina REKISTERIKIRJAN kanssa rekisteröityinä Suomen Kissaliittoon (FiFe)
  • Eläinlääkärin tarkastamina
  • Mikrosirutettuina
  • Kahteen kertaan rokotettuina
  • Varhaiskastroituina / steriloituina (lemmikki/näyttelykastraatti)
  • Pennut ovat luovutettaessa sosiaalisia ja sisäsiistejä
  • Pennut saavat mukanaan uuteen kotiin lähtiessään runsaan pentupakkauksen, jossa on tuttua penturuokaa ja leluja yms.
    Lisäksi paljon hoito-ohjeita sekä suullisesti että kirjallisesti


USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ:

  • Paljonko pentu maksaa?
  • Värivirheetön lemmikkipentu / näyttelykastraatti 1200e
  • Värivirheellinen lemmikki 1100e
    (Hinta sisältää sekä mikrosirun että leikkauskulut)
    Kahden pennun ostajalle tulen yhteishinnassa hieman vastaan.
  • Näyttely / siitostasoisen pennun hinta sovitaan tapauskohtaisesti.
    Pentu voidaan myydä kasvatukseen ainoastaan rekisteröityneelle ja vastuuntuntoiselle kasvattajalle. Joskaan tuskin tulen enää kasvatukseen myymään. Tähänkin mennessä olen myynyt kasvatukseen vain kaksi pentua 17 vuoden aikana.

Miten pennun varaaminen tapahtuu?
Puhelimitse tai sähköpostitse sovitun katsomaan tulon jälkeen pentu on mahdollista varata maksamalla varausmaksu tai pitää varaus edelleen alustavana. Asiasta  sovitaan puolin ja toisin. Pentuja voi tulla katsomaan  aikaisintaan 8 vko iästä alkaen. Sitä ennen lähetän kuvia.
Kissalamme toimii kodissamme, jossa kissat asuvat perheenjäseninämme. Pennunkatsojat tulevat siten kotiimme sovitusti kutsuttuina vieraina.  Oman kolmivuorotyöni vuoksi aikatauluni ovat vaihtelevat. 

Varausmaksu eli käsiraha on 200e, jolla alustava varaus vahvistetaan. Tämä summa vähennetään kissan lopullisesta kauppahinnasta. Yleisesti sovitun käytännön mukaisesti palautan varausmaksun kokonaisuudessaan, mikäli varaus peruuntuisi myyjän eli minun taholta. Mikäli varaus peruuntuisi ostajan taholta ilman pätevää syytä,  en ole velvollinen palauttamaan käsirahaa. 

Mitä ehtoja pennun myyntiin sisältyy?
Kissakauppa perustuu molemminpuoleiseen luottamukseen ja rehellisyyteen.
Vaikka kissakauppa rinnastetaankin laissa tavarakauppaan, niin mielestäni kyse on kuitenkin ensisijaisesti ostajan kannalta juuri itselle sopivan kissan ja myyjän kannalta kyseiselle kissalle sopivan kodin kohtaamisesta.
Yritän omalta osaltani aina katsoa pentujen luonteita ja sitä millainen koti kenellekin olisi sopivin. Siten pennunmyynti on paremminkin pennunluovutus kotiin jonne voi tämän luottavaisin mielin antaa. Joskus ostajan voi olla vaikea ymmärtää jos kasvattaja ei näe kyseisen pennun soveltuvuutta juuri heidän kotiinsa mutta kasvattajan eettinen velvolisuus on ajatella asiaa kissan kannalta.

Kasvattajana kerron totuudenmukaisesti kissan terveyteen, luonteeseen yms. liittyvistä asioista. Ostajan odotan kertovan totuudenmukaisesti niistä kodin olosuhteista joihin kissa on tulossa. Esteenä kaupalle on esim. jollakin perheenjäsenellä jo tiedossa oleva kissa-allergia tai epäilykin siitä.
Tarkoitus on, että kissa saa pysyvän kodin, jossa on aikaa ja intoa tulevaisuudessakin huolehtia kissasta perheenjäsenen tavoin. 

Kaupasta tehdään pennunluovutuksen yhteydessä Kissaliiton myyntisopimus, joka sitoo molempia osapuolia sopimuksessa mainittujen ehtojen osalta.
Pennunostajan kannalta onkin todella tärkeää, että kaupasta tehdään virallinen kauppasopimus ja pennulla on AINA rekisterikirja, joka todistaa kissan olevan rekisreröity rotukissa.  Koska ilman papereita myyty kissa ei ole kotikissaa arvokkaampi vaikka näyttäisikin jonkun rodun edustajalta. Paperittomasta kissasta ei kenenkään pidä maksaa kotikissaa enempää!  Pentutehtailun seurauksena syntyneiden rekisteröimättömienn pentujen sukutausta, sisäsiittoisuus, terveystilanne yms. ovat täysin arvailujen varassa.  Tämän lisäksi ostajan kannattaa huomioida, etteivät rekisteröimättömien pentujen tehtailijat ota jatkossakaan minkäänlaista vastuuta myymistään pennuista jos pentu vaikka heti sairastuu uudessa kodissa tai jopa kuolee.

Pentua hankkiessa tulee valmistautua sitoutumaan kissan hoitoon vuosiksi eteenpäin. Lisäksi on hyvä suunnitella jo etukäteen miten kissan hoito tapahtuu esim. lomamatkojen aikana. Kissaa ei voi jättää kotiin yksin edes viikonlopuksi ilman hoitoa. Kannattaa siten miettiä tarkkaan kissan hankintaa jos matkutelee paljon eikä kissalle siten jää paljon aikaa anettavaksi.

Ragdollit ovat erittäin seurallisia ja sopivat hyvin myös lapsiperheeseen. Ne kärsivät yksinäisyydestä jos joutuvat kaiket päivät viettämään paljon aikaa vailla seuraa. Yksinäisyys ja tekemisenpuute päivänmittaan saattavat aiheuttaa ei-toivottua käyttäytymistä esim. yöaikana tapahtuvana omistajan herättelynä, seuranhakemisena ja yliaktiivisuutena. 

Ragdollit kiintyvät omistajiinsa ja väittämä, että ainut kissa kiintyisi paremmin kuin useampi, ei pidä ainakaan ragdollin kohdalla paikkaansa. Päinvastoin, kahdesta (tai useammastakin) ragdollista on enemmän iloa myös omistajille ja rodunomainen sosiaalisuus tulee yleensä jopa paremmin esiin kaverin kanssa kuin ihan yksin ollessa. Ragdollin kaveriksi sopii parhaiten toinen ragdoll, mutta muunkin rotuisten tai kotikissojen seura toki kelpaa. Lisäksi ragdollit viihtyvät myös hyvin koirien kavereina. 

Ragdolleista ei välttämättä kuitenkaan tule ns. sylikissoja vaikka ne olisivat ainuitakin, se riippuu kissan luonteesta ja usein näkee jo pentuna kuka viihtyy sylissä rapsuteltavana ja kuka ei. Monille riittää ihmisten puuhien seurailu ja niihin aktiivisesti osallistuminen, sohvalla kyljessä makailu yms.läheisyyden hakeminen. 

Pennunoston jälkeen kissasta on kuluja jatkossakin esim. erilaisten tarvikkeiden, hyvänlaatuisen ruoan (ei markettiraksuja) ja rokotusten muodossa, unohtamatta mahdollisia sairaudenhoitokuluja. Kissa on lihansyöjä ja korkealaatuisella proteiinipitoisella ruokinnalla voidaan minimoida monet turhat vaivat, kuten esim. liian viljapitoisesta, lisä- ja väriaineista johtuvat allergiat, ruoansulatuselinten ja virtsateiden vaivat sekä turkki ja iho-ongelmat jne. Joten hieman hintavampi hyvänlaatuinen ruoka maksaa itsensä takaisin vähäisempinä eläinlääkärikuluina, sen lisäksi että kissa pysyy iloisena ja hyväkuntoisena.

Pentu myydään sisäkissaksi, joka ulkoilee valvotusti esim. valjaissa tai omassa tarhassa tai terassilla. Ragdollia ei saa päästää vapaana ulos juoksemaan jo heikon suuntavaistonsa vuoksi. Mutta erityisesti ulkona vaanivien monien vaarojen takia luottavainen ja vieraisiin ystävällisesti suhtautuva kissa on suuressa tapaturmariskissä liikkuessaan vapaana ulkona. Tässä asiassa painotan ERITYISESTI omistajan vastuullisuutta.

Pentu saa meiltä "takuun" piilevien perinnöllisten sairauksien osalta 2 ikävuoteen asti. Mikäli kissa kuolee tai joudutaan lopettamaan vakavan perinnöllisen sairauden vuoksi (munuaisvika, sydänvika tai FIP) annan uuden saman tasoisen pennun tilalle tai vaihtoehtoisesti palautan kissan kauppahinnan. (Tämän mukaisesti olen kasvatukseni 17 vuoden aikana palauttanut yhden pennun kauppahinnan FIP:n vuoksi).

Neuvoja ja ohjeita annan jatkossakin parhaani mukaan, jos niitä minulta kysytään. Yhdessä tuumaillen asiat usein selviävät parhaiten!  En voi velvoittaa ketään pitämään yhteyttä. Mutta toivon, että saisin ainakin silloin tällöin kuulumisia kasvateiltani, kuten olen useimmilta saanutkin. Kiitos kaikille näistä mukavista terveisistä ja kuvista!   Joskus tietysti uutiset ovat olleet ikäviäkin ja surullisia mutta siltäkään ei voi välttyä kun kasvattaa pitkään.

Voiko pennun saada sijoitukseen?

Kasvatukseni pienimuotoisuudesta sekä omista kasvatusperiaatteistani johtuen olen kasvatukseni aikana sijoittanut ainoastaan yhden naaraan ja senkin vain yhden pentueen sopimuksella. Sijoitustoiminta ei kuulu nykyisiin eikä tuleviin suunnitelmiini.

Onko meillä aikuisia, uutta kotia etsiviä kissoja?

Etsin joskus uusia koteja jo aikuisille kastroiduille kissoilleni, mikäli tilanne syystä tai toisesta niin vaatii.  Kotona asuvien kissojen määrää ei voi kovin suureksi nostaa ilman ongelmia eivätkä kaikki kissat hyödy isosta laumasta, jossa on sekä leikattuja että leikkaamattomia. Jotkut kissat viihtyvät hyvin laumassakin, toiset puolestaan kaipaavat enemmän omaa huomiota ja rauhallisempaa ympäristöä. Joskus kissojen välillä eivät myöskään kemiat kohtaa .Tällaisissa tilanteissa on parempi, että ko.kissa pääsee siten asumaan hieman "pienenpiin ympyröihin". Jos haluat tarjota uutta kotia jo aikuiselle kissalle, voit ottaa minuun etukäteenkin yhteyttä asian tiimoilta, niin asiaa on helpompi suunnitella. Valitsen uudet kodit tapauskohtaisesti kyseisen kissan tarpeet huomioiden, joten tarjolla olevan kodin olosuhteet ovat ratkaisevassa asemassa millaista kotia kulloinkin etsin. Aikuisen kissan hinta on huomattavasti alhaisempi kuin pennun ja sovitaan yksilöllisesti, ikä yms. seikat huomioiden. Aikuinen kissa tulee uuteen kotiin aluksi aina koeajalle ja mahdollisuuksien mukaan mielelläni tuon itse kissan tutustumaan uuteen kotiinsa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita